Aktivnosti

POZIV NA PREDAVANJE

13.02.2010.
IZLOŽBA VINA CSURGO


29.01.2010.
GODIŠNJA SKUPŠTINA


22.01.2010.
VINCEKOVO


17.10.2009.
DANI VOĆA 2009.

Galerija slika

05.12.2009.
IZLET U ĐAKOVO


Dana 05.12.2009. 30-tak članova Udruge krenulo je izlet u Đakovo. Tijekom dana obišli su postrojenje Đakovačka vina d.d., degustirali vina u podrumu Đakovačke biskupije-Trnava te u podrumu Vračević Marijana. Svoj izlet završili su ručkom u restoranu Mirkovci salaš.

Galerija slika

ĐURĐEVO 2009.
Sedma županijska i 26. međunarodna izložba vina 'Đurđevo 2009', koja se tradicionalno održava u sklopu bogatog programa 'Đurđevo v Đurđevcu' za obilježavanje Dana grada i blagdana svetog Jurja, okupila je brojne vinare s područja naše i susjednih županija te susjeda iz Mađarske. Tom prilikom proglašena su zlatom okićena vina gradonačelnika Đurđevca i župana Koprivničko-križevačke županije. Županovim vinom proglašen je chardonnay Marijana Matočeca, a gradonačelnikovim chardonnay Josipa Gašparića, koji je i predsjednik đurđevačke Udruge vinara i vinogradara, koja je organizirala izložbu. Zamjenik župana Vjekoslav Flamaceta naglasio je da je i ova velika međunarodna izložba ponovo potvrdila visoku kakvoću vina i vještinu podrumara i vinogradara. Potvrda tome je što su najpoznatiji hrvatski enolozi, od 256 pristiglih uzoraka vina dodijelili 30 zlatnih, 127 srebrnih i 63 brončane medalje. izvor: RKC

Đurđevo 2009.- fotogalerija


08. travnja 2009.
PREUZIMANJE SADNICA KESTENA

Uz prigodno otvorenje đurđevačkog vidikovca u Malom Kostanju, za vinogradare s područja Malog i Velikog Kostanja osigurane su sadnice kestena, i to 2 po domaćinstvu.

22.01.2009.
VINCEKOVO


Udruga vinogradara i voćara obilježila je dan 1. vinogradarskog svetka, Sv.Vinka. 80-tak članova Udruge okupilo se u vinogradu Martina Jušte u čepelovečkom vinogradarskom predjelu Belevine. Ceremoniju obilježavanja vincekova koja je uključila buđenje trsa, zaljevanje vinom, prvo rezanje te vješanje kobasica vodio je vinski biskup Branko Sobota. Druženje je nastavljeno uz odličnu zakusku pripremljenu od članova udruge te tamburaše.

Ceremonija članovi Udruge na Vincekovu Gradonačelnik, domaćin, voditelj cetemonije

18.04.2008.
IZLOŽBA VINA ¨Đurđevo 2008


Jubilarna 25. međunarodna izložba vina ¨Đurđevo 2008.¨ održat će se u petak 18. travnja s početkom u 18. sati u hotelu Picok Đurđevac. Uzorci vina primaju se u nedelju 30. ožujka od 10 do 20 sati u zgradi Ina Naftaplina u Đurđevcu. Potrebno je donijeti četiri boce bijelog vina, tri boce crnog vina ili dvije boce rakije, voćnog likera te kupinovog vina. U sklopu izložbe biti će predstavljena monografija 25 godina izlaganja vina u Đurđevcu, nakon čega će uslijediti kulturnni program, podjela priznanja i degustacija izloženih vina. U 21. sati započet će već tradicionalna večer zlatnih vina te predstavljanje gradonačelnikovog vina.



08.02.2008.
GODIŠNJA SKUPŠTINA


Godišnja skupština Udruge vinogradara i voćara Đurđevac održana je dana 08.02.2008.god. u dvorani za sastanke Ina-Naftaplina. Nakon otvaranja Skupštine i pozdravne riječi predsjednika đurđevačkih vinogradara Josipa Gašparića, uslijedio je dnevni red u kome je iznešen izveštaj o radu Udruge, financijski izvještaj, te izvještaj Nadzornog odbora za 2007. god. Uslijedila je rasprava o iznesenim izvještajima te objavljen plan rada i financijski plan za 2008. godinu. U okviru skupštine održano je i stručno predavanje prof. Edija Maletića o aktualnim problemina u vinogradarstvu i vinarstvu. Nakon službenog dijela uslijedila je degustacija donešenih vina pa su okupljeni vinogradari mogli dobiti i stručni savjet o svojim vinima.



22.01.2008.
VINCEKOVO


Dana 22.01.2008. Udruga vinogradara i voćara obilježila je dan 1. vinogradarskog svetka, Sv.Vinka.
Nakon okupljanja kod Lovačkog doma Đurđevac-Mičetinac, 50-tak okupljenih vinogradara pješice se uputilo u vinograd gosp.Ivana Sedmaka. Uz ¨meštra ceremonije¨Željka Kožarića-Mrvice nakon cifrastog pozdrava, orezan je vinograd, obješene kobasice te uz simbolično zaljevanje trsa vinom obilježen početak radova u vinogradu.
Nastavak druženja, uz zakusku i odličnu muziku, produljio se do kasnih sati u Lovačkom domu Đurđevac-Mičetinac.



03.11.2007.
GRAD PICOKA OKUPIO VINOLJUPCE IZ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE


ĐURĐEVAC - Sjatili se vinoljupci iz cijele Koprivničko-križevačke županije na đurđevački Trg sv. Jurja, nad kojim su u subotu lepršali oblaci vinskih mušica, peklo se kestenje i mirišale vinske kobasice, a u tamubure udarali Gorički mališani. U takvoj nadahnutoj atmosferi, sedam vinskih biškupa, meštara martinjskoga ceremonijala, prekidani samo pljeskom publike i pjesmama koje veličaju vinsku kaplicu, uspješno je održalo svoju drugu martinjsku konferenciju, u organizaciji Županijske TZ.

- Treba svim silama opstruirati županove planove da svako selo, sokak i kuća dobije vodovod. Treba samo podržati gradnju vinovoda - rekao je glasni vinogovornik Martin-koprivničko-draganovečki.

Uz potpisivanje peticije to je ponovljeno i na konferenciji, na kojoj je Đurđevac dobio još jednog, trećeg martinjskog meštra. Nakon šegrtovanja i teških vinskih pitanja Dragan Petrović je viniciran u Martina od Šalatinog jarka, Martin svekriževački je žezlo Velikog meštra ostavio u Đurđevcu i predao ga Martinu malokostanjskom, Željku Kožariću Mrvici, a svi su se meštri obavezali da će do 12. studenoga krstiti mošt i širiti vinovjeru.

U Grad Picoka je za tu svečanu zgodu došao Martin koprivničko-draganovečki Krešimir Blažek, zatim Josip Petras, Martin novigradsko-komarnički, Darko Korošec - Martin od Svetoga Vida, Zoran Homen - Martin svekriževački te Pero Topljak Petrina - Martin đurđevečki. Pred Starim gradom ih je dočekao kapetan Grada, Željko Kožarić Mrvica, a povorka se potom uputila na prijem u gradsku vijećnicu, gdje ih je dočekao gradonačelnik Mladen Roštan. Izvor: Večernji list



20.10.2007.
ĐURĐEVEČKA KOSTANIJADA

Turistička zajednica Grada Đurđevca u suradnji sa Udrugom vinogradara i voćara Đurđevca i Strukovnom školom Đurđevac održala je prvo jesensko druženje na Trgu sv. Jurja, "Đurđevečku kostanjadu".
Uz pečeno kestenje, čaj i članovi Udruge su za sve posjetitelje osigurali dovoljne količine mošta iz vlastitih podruma i time upotpunili ovu manifestaciju.



15.10.2007.
DANI VOĆA U ĐURĐEVCU

U nedjelju, 14. listopada 2007. godine u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Koprivničko-križevačke županije, PORA - Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Nature Agro d.o.o. Đurđevac, održani su 9. Dani voća Koprivničko-križevačke županije na kojima je sudjelovalo 22 proizvođača voća i 23 ostala izlagača, među kojima se predstavila i Udruga vinogradara i voćara Đurđevac.



16.06.2007.
LABORATORIJEM DO KVALITETNIJEG VINA

Pomoćnik ministra poljoprivrede Ivan Hodalić je u đurđevačkoj Strukovnoj školi otvorio prvi laboratorij za analizu vina na području Koprivničko-križevačke županije. Osnovala ga je županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara, a njezin predsjednik Marijan Matočec je naglasio da je to velika pomoć vinogradarima cijele županije, osobito članovima četiri udruge đurđevačkoga vinogorja.

Matočec se zahvalio Županiji koja je s 85.000 kuna pomogla opremanje laboratorija, kao i Gradu Đurđevcu i Ini Naftaplinu, te najavio da će iduće godine i koprivnički vinogradari dobiti laboratorij u prostorima Obrtničke škole. Ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Mirko Peršinović je pozdravio ovakvu suradnju škole i gospodarstva, te zaključio da će novi laboratorij biti točka oko koje škola planira pokrenuti educiranje za vinogradare i vinare.

Izvor: Radio Koprivnica

<< Arhiva >>